Najbrži kolač koji ostavlja bez daha

Vratila sam se s godišnjeg odmora i da zasladim povratak u radni ritam odmah sam pripremila brzi kolač od griza i pekmeza. Jednostavan je za napraviti, sočan, a prije svega jako ukusan. Uz to pravi se od jeftinih i uvijek dostupnih sastojaka, pa vjerujem da će vam se dopasti.

Ono što mi se kod ovog kolača posebno dopada je to što se mogu koristiti različite vrste pekmeza, pa će iako se radi na isti način okus svaki puta biti malo drukčiji. Ovog puta napravila sam ga s pekmezom od marelica i jabuka kojeg sam pronašla u frižideru, no možete koristiti i bilo koji drugi pekmez ili džem. Meni najbolje i najdraže kombinacije su s pekmezom od marelica ili jagoda, no i svi ostali bit će izvrsni.

S NOVIM PEKMEZOM I NOVI IZGLED KOLAČA
Također, ovisno o vrsti pekmeza koji koristite ovisit će i boja kolača pa i tako možete svaki puta dobiti novi izgled ovog kolača. A ako želite da ovaj brzi kolač od griza i pekmeza bude još jednostavniji možete ga napraviti i bez čokoladne glazure i samo ga posipati sa šećerom u prahu. Meni je s čokoladom svaki kolač bolji, no niste njezin ljubitelj ili vam se jednostavno žuri ova druga varijanta također je odlična.

Sve u svemu, za jedan ovako jednostavan recept brzi kolač od griza i pekmeza stvarno je odličan i jako fin, pa vjerujem da ćete ga rado i često praviti. Cijeli postupak pogledajte u novom videu:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *