1 jaje,
1/2 prašak za pecivo Dolcela
1/2 kašičice soli
2 kašičice Đumbira u prahu Podravka
1 kašičica Cimeta mljevenog Podravka
1 kašika kakao praha
100 gr Šećera ( kristal)
1 kesica smese za medenjake anis, karanfilčić
150 gr meda
400 gr. Glatkog brašna Podravka

Priprema
1.
Penasto umutiti margarin,dodati jaje i med i nastaviti sa mućenjem.Sve suve sastojke sastaviti izmešati pa dodati u već umućen margarin.Sve dobro izmesiti oblikovati dve veknice i odložiti u frižider na par sati. Izvaditi iz frižidera,jednu veknicu razvući na pobrašnjenoj površini debljine 5mm i vaditi modlicom razne oblike.Jedna veknica je za jedan pleh medenjaka. Uključiti rernu na 180 stepeni i peći medenjake 5-6 min,čim krajevi počnu da rumene izvaditi iz rerne i ostaviti da se hlade. Hladne ukrašavati.

Fil: Jedan belanac umutiti viljuškom,dodati 250 gr.prah šećera i kašiku limunovog soka.Umutiti sve,ako bude potrebno dodati još limuna dok ne dobijete smesu sa kojom možete ukrašavati medenjake,tako što smesu prespete u kesu od zamrzivača, makazama odsečete vrhčić i tako u tankom mlazu šarate medenjake..

napomena:Verovali ili ne, ali su i više nego jednostavni za prirpemu. Pročitajte uputstva i videćete da ih ruka svake mame može napraviti. Začinite ih sa puno ljubavi i obradujte vaše mališane.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *