Sastojci za Snikers štanglice:
Podloga:

300 gr mlečne čokolade,
70 gr kikiriki putera.
Nugat fil:

60 gr putera,
60 gr kikiriki putera,
250 gr neslanog kikirikija,
250 gr šećera,
šam (75 ml vode, 100 gr šećera, 3 belanca),
1 vanilin šećer,
60 ml kondezovanog mleka (6 gr putera, 10 gr šećera u prahu, 25 gr mleka u prahu, 20 ml provrele vode, 5 kapi arome vanile).
Karamel fil:

1 pakovanje karamel bombona (mekih),
60 ml slatke pavlake.
Snikers štanglice se pripremaju na sledeći način:
Otopiti 150 gr čokolade i 35 gr kikiriki putera. Uzeti tepsiju i sipati prvi sloj koji će se praviti isto kao i završni.
Staviti u frižider da se stegne.
Nugat fil: Kondenzovano mleko napraviti tako što se svi sastojci stave u blender i miksuju oko 3 minuta. U posudu staviti puter, kikiriki puter, šećer i na kraju napravljeno kondenzovano mleko. Držati na vatri dok se šećer ne otopi. Šam napraviti tako sto se belanca čvrsto umute. Vodu sa šećerom staviti na vatru, sačekati da se šećer otopi. Optimalna temperatura sirupa je 120 stepeni. Skloniti sa vatre i dodati u šam, mešajući.
Pomešati šam i prethodno napravljen nugat fil, dodati sečen kikiriki, a zatim preliti preko podloge stavljene u tepsiju. Vratiti u frižider.
Karamel bombone sa slatkom pavlakom otopiti u mikrotalasnoj pećnici. Promešati i sipati preko nugat fila. Opet vratiti u frižider i nakon pola sata preliti ostatkom čokolade i putera (150gr + 35 gr).
Ohlađeni kolač seći na štangle. Po želji se kolač može seći na veću veličinu i preliti čokoladom, kako bi se dobio autentičniji izgled čokoladica.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *