SASTOJCI

Za tijesto:
– 300 g glatkog brašna
– 180 ml mlake vode
– 1 vrećica suhog kvasca (+ malo toplog mlijeka, žličica šećera i žličica brašna za dizanje kvasca)
– pola žličice soli
– 2 žlice maslinova ulja

Za nadjev:
– 200 g sitno sjeckane ili pasirane rajčice
– 250 g cherry rajčica
– 4-5 šampinjona
– 250 g mozzarelle
– 50 g ribanog parmezana
– 12 listova svježeg bosiljka
– 1 žličica origana
– prstohvat soli
– 1 žlica maslinova ulja
– po želji dodajte i malo pršuta, slanine ili kuhane šunke

Priprema:

1. U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pa prelijte s malo toplog mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

2. U drugu zdjelu prosijte brašno, dodajte sol pa dobro promiješajte, potom dodajte maslinovo ulje, uzdigli kvasac i mlaku vodu pa umijesite glatko, podatno tijesto (pri miješenju si pomažite dodavanjem brašna). Umiješeno tijesto formirajte u kuglu, stavite u dublju zdjelu, premažite tijesto maslinovim uljem pa prekrijte posudu i ostavite da se diže najmanje 30 minuta.

3. Pripremite nadjev: u manjoj posudi izmiješajte sjeckanu ili pasiranu rajčicu s maslinovim uljem, solju i origanom. Mozzarellu ocijedite i natrgajte na manje komadiće (držite je na sobnoj tempareturi), šampinjone narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prepolovite.

4. Uzdiglo tijesto izručite na pobrašnjenu površinu, razvaljajte pa čašom ili okruglim izrezivačem promjera 7 cm izrežite 12 krugova.

5. Utisnite tijesto u kalup za muffine koji ste premazali maslinovim uljem pa nadjenite umakom od rajčice, dodajte mozzarellu, malo ribanog parmezana, složite gore nekoliko ploškica šampinjona i na kraju dodajte 2-3 polovice cherry rajčica.

6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite između 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se muffini ohlade u kalupu pa ih izvadite i dodatno nadjenite svježim cherry rajčicama i svježim listovima bosiljka pa poslužite toplo.

To što nemate kalup za muffine ne predstavlja nikakvu prepreku za uživanje u poznatim pizza okusima, umijesite pa razvaljajte tijesto, nadjenite ga i zarolajte. Recept za punjeni kruh, popularni stromboli sve je što trebate!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *