GOCI TRŽAN SVE GORE! Molitve su svakodnevne, uzdaju se u Boga!

Pre dve nedelje peti put je bila na vantelesnoj oplodnji, ovoga puta u Pragu, i ovih dana očekuje rezultat da li je pokušaj uspeo.

– Kad doživite razočaranje, kažete da nećete više. Ko nije prošao kroz proces vantelesne oplodnje, ne zna kakav je to osećaj. Mi se nadamo, želimo i pokušaćemo ponovo, pa šta bude. Ne odustajemo. Da li ćemo opet ići u Prag, to ne znam. Zadovoljna sam sobom, ostvarena, nemam niti jedan razlog da budem nesrećna. A i nisam žena koja odustaje tako lako. Sve dok nije rizično za moj život, ja ću pokušavati. Imam jedno dete, ćerku Lenu, koja raste i o kojoj treba da se brinem. Najvažnije je da sam zdrava – rekla je Goca i dodaje da je ne obeshrabruju godine u kojima je.

Priznaje da je kompletan proces, kao i prihvatanje neuspeha, emotivno vrlo iscrpljujući.
– Svaki put se nadate, a kada ne uspete, očekivano je da padnete. Međutim, ne želim da se predam, iako hormonske terapije koje prate proces nisu nimalo lake. Želim da verujem da je moguće jer smatram da moj suprug i ja zaslužujemo bebu. Mnogo je važno da svemu tome pristupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, ne znači da smo on i ja manje vredni kao ljudska bića. Odavno sam se sa tim pomirila – priča Goca.

Oko 18 odsto parova u Srbiji ima problema sa planiranjem željene trudnoće, a za oko 50 posto njih vantelesna oplodnja je jedini prihvatljivi metod, koji se preporučuje tek kada drugi, jednostavniji metodi nisu dali rezultata. Goca govori na ovu temu kako bi ukazala da ona ne treba da bude tabu.

– Mnogi parovi ne otkrivaju ni svojim familijama da idu na vantelesnu oplodnju pošto na Balkanu postoji primitivan stav da su oni koji ne mogu prirodno da začnu manje muškarci ili žene, da manje vrede, što je potpuno pogrešno shvatanje. Saveti doktora su tu od presudne važnosti jer mi pokušavamo da prevarimo Boga, da prevarimo okolnosti koje su nas snašle. Ako uspemo da prevarimo sudbinu, prevarili smo je

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *