“S namerom dođoh u veliki grad”: Mesto na kome je postavljena Šabanova bista ima SIMBOLIKU koja izaziva TUGU – evo zašto baš ovo mesto!

“S namerom dođoh u veliki grad”: Mesto na kome je postavljena Šabanova bista ima SIMBOLIKU koja izaziva TUGU – evo zašto baš ovo mesto!

– Ovaj dan smo slavili Šaban i ja nekih 45 godina, kao njegov rođendan. Ima simboliku to sve danas… Mi smo beskrajno tužni, ta tuga nikad neće proći, ali danas izuzetno ponosni što je Šabac, na čelu sa gradonačolnikom, sa svim građanima, podržao inicijativu da se Šaban, koji je pre 50 i nešto godina sa namerom krenuo u veliki grad s ovog mesta i osvojio svet svojim anđeoskim glasom, dobrotom, poštenjem, danas, eto, vrati ovde – istakla je Goca, koja je zaplakala tokom otkrivanja statue, uz pesmu “Žal”.

Bistu, prema rečima Šabanovog brata Hasana Dudić, finansirala je Šaulićeva udovica Gordana.

– Grad Šabac s gradonačelnikom na čelu dao je plac na kom je postavljena bista i oni će se baviti uređenjem i održavanjem, dok je moja snajka Goca finansirala sam spomenik i dala pare uz pomoć naših porodičnih prijatelja i kumova. Moj plan i predlog nekim ljudima je bio da isti primer sledi i grad Bijeljina i to u parku u čijoj neposrednoj blizini je Šaban imao prvi nastup – otkrio je Dudić, koji očekuje veliki broj kolega i prijatelja koji će prisustvovati simboličnom činu otkrivanja biste i to na dan Šabanovog rođenja.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *