Sastojci
ZA BISKVIT:
4 jaja
70 g šećera
1 Dolcela Vanilin šećer
30 ml suncokretovog ulja
60 g Podravka Oštrog brašna
30 g mljevenih pečenih lješnjaka
1/2 žličice Dolcela Praška za pecivo
ZA KREMU:
1 Dolcela Premium pudinga Nougat
3 žlice šećer
300 ml mlijeka
200 g mascarponea
250 ml vrhnja za šlag
ZA POSLUŽIVANJE:
4 velike žlice Lino Lade Nougat
50 g pečenih lješnjaka

Priprema
1.
Najprije skuhajte puding kako bi se stigao ohladiti dok pripremate biskvit. Prašak za puding pomiješajte s 3 žlice šećera. Od 300 ml mlijeka oduzmite 5 žlica i promiješajte ih sa smjesom pudinga i šećera. Puding nastavite pripremati prema uputama s vrećice. Dakle, ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Vrući puding prebacite u čistu posudu i odmah prekrijte plastičnom folijom. Ohladite.

2.Za biskvit, bjelanjke miksajte električnim mikserom uz postepeno dodavanje 30 g šećera. Miksajte sve dok ne dobijete sjajan čvrsti snijeg.

3.U drugoj posudi pjenasto umutite žumanjke, vanilin šećer i preostalih 40 g običnog šećera. Dodajte ulje, brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo i lagano promiješajte da se sastojci sjedine. Bjelanjke dodajte u smjesu žumanjaka i lagano pjenjačom promiješajte.

4.Smjesu izlijte u lim dimenzija 30x32cm obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Pečeni biskvit prebacite na čisti komad papira za pečenje ili kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Lagano odvojite papir za pečenje od biskvita i odmah zarolajte. Ostavite da se ohladi.

5.Sada pripremite nadjev. Ohlađeni skuhani puding izmiksajte, dodajte mu mascarpone i vrhnje za šlag izrađeno do čvrste konzistencije (pazite da ga ne umutite previše, jer će biti grudasto).

6.Ohlađeni biskvit odrolajte, premažite s 4-5 žlica Lino Lade Nougat, pospite s 30g pečenih nasjeckanih lješnjaka i premažite s dvije trećine pripremljenog nadjeva. Biskvit i nadjev zajedno zarolajte i roladu premažite preostalom kremom. Ukrasite s preostalim lješnjacima i ohladite prije posluživanja.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *