Sastojci
BISKVIT: 8 jaja
260 G ŠEĆERA
260 G BRAŠNA
16 ŽLICA ULJA
70 G KAKAA
1 1/2 PECILNI PRAŠAK
ŽELE: 500 g smrznutih jagoda
6 ŽLICA ŠEĆERA
2 PUDING JAGODA
1 DCL SOKA OD JAGODE
40 G MASLACA
KREMA 1: 200 g sirnog namaza
150G VANIL JOGURTA
100 G OTOPLJENE BIJELE ČOKOLADE
2 VANIL ŠEĆERA
350 ML SLATKOG VRHNJA
KREMA 2: 250 g sirnog namaza
150 G NUTELE TAMNE
45 G ŠEĆERA U PRAHU

Priprema
1.Od navedenih sastojaka ispečemo biskvit u kalupu promjera 28.Ostavimo da se ohladi i prerezemo ga na pola.

2.Kad smo stavili biskvit da se peče ,pripremimo jagodni žele.Smrznute jagode posipamo sa šećerom i pustimo da se odlede i puste sok.Kad se taj proces odradio štapnim mikserom skašimo voće u pire i trebali bi dobiti 600 ml smjese(tekučine).To sve stavimo u zdjelu da zakuha.Onih 100 ml soka pomiješamo sa pudingom kojeg kad jagodna kaša zakipi ukuhamo u žele.U vruće umiješamo maslac i odmah stavimo na tanjur koji smo obložili sa prozirnom folijom da kad nam se žele stisne lakše možemo prebaciti na kremu od torte.

3.KREMA1:Slatko vrhnje umutimo u čvrsti šlag.U drugoj posudi pomiješamo vanil jjogurt,vanil šećer i sirni namaz te zatim dodamo rastopljenu bijelu čokoladu.Zatim tu smjesu dodamo u ulupani šlag.
4.KREMA2;Slatko vrhnje umutimo u čvrsti šlag.Sirni namaz pomiješamo sa štaub šećerom i nutelom.Zatim sve skupa povežemo sa šlagom.
5.Filanje torte.Stavimo jedan list biskvita ,okolo stavimo obruč i onu prozirnu foliju ili podmetače za jelo da nam ispadnu svi slojevi fino jednali i glatki.Na biskvit stavimo bijelu kremu .
6.Na poravnatu bijelu kremu stavimo žele od jagoda i zatim ide tamna krema ,poravnamo i završimo sa drugim listom bisvita,Ostavimo u frižideru da se dobro prohladi i stisne.Ukrasimo po želji 🙂

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *