Interkontinental torta

Sastojci 20 osoba
Za kore
16 belanaca
16 kašika šećera
8 kašika brašna
12 kašika mlevenih oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kesice praška za pecivo
2 dl mleka
Za I i II fil:
16 žumanaca
8 kašika šećera
1,5 l mleka
4 kašike gustina
4 kašike brašna
100 g čokolade
375 g margarina
100 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
Za III fil:
400 g oraha
2 dl mleka
2 kašike brašna
100 g čokolade
125 g margarina
3 kašike šećera
50 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
400 g šlaga
4 dl mleka

Priprema
1.Umutiti 4 belanaca u čvrst sneg. Dodati 4 kašike šećera i nastaviti sa mućenjem. Dodati 2 kašike brašna, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašiki seckanih oraha, i 1 prašak za pecivo. Sve lagano promešati. Obložiti tepsiju pek papirom i staviti smesu. Peći dok neporumeni. Ispeći još 3 kore. Ukupno 4.

2.Staviti da se kuva mleko. Umutiti malo žumanca sa šećerom dok se rastopi. Dodati 2 dl mlakog mleka od onih 1,5 l), brašno i gustin. Promešati da nema grudvica. Kad mleko provri usuti žumanca i skuvati. Ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Podeliti na 2 dela. U jedan dodati vanil šećer, a u drugi otopljenu čokoladu na pari.

3.Staviti mleko da se kuva, dodati orahe, šećer, umućeno brašno sa malo mleka. Dodati čokoladu u vruće da se otopi. U ohlađeno umutiti margarin i šećer u prahu.

4.Filovanje: Kore pre filovanja preliti hladnim mlekom. Filovati kora, crni fil, kora, žuti fil, kora, fil sa orasima, kora. Umutiti šlag i mleko i ukrasiti po želji.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *