Bili su u braku 70 godina, KORONA ih odnijela zajedno: POSLJEDNJA fotografija bake (92) i deke (92) CIJEPA DUŠU! (FOTO) Share

Bili su u braku 70 godina, KORONA ih odnijela zajedno: POSLJEDNJA fotografija bake (92) i deke (92) CIJEPA DUŠU! (FOTO)

Baka i deka umrli od korona virusa zajedno u britanskoj bolnici, a njihova zajednička fotografija rastužila svijet

Bračni par Margaret i Derek Firth preminuli su u bolnici u britanskom Traford u 92. godini i to u samo tri dana razmaka.

Margaret je najprije primljena u bolnicu Vejthenšejv jer je bila pozitivna na korona virus, ali je kasnije prebačena na Traford. Nakon toga, i Derek je primljen u bolnicu, a ljekari su pristali da i njega premjeste, kako bi bio sa suprugom, svjesni da će se zbog godina, nažalost, teško preživjeti.

Njihova kćerka Barbara Smit je za MEN opisala dolazak oca u bolnicu.

“Mama ga je samo pitala ‘gdje si bio do sad?”. “Od tada joj se činilo da joj je bolje, da ju je to motivisalo”, rekla je Barbara i nastavila:

“Bio je to prilično tužan trenutak, ali bilo je zaista lijepo što su oboje bili zajedno.”

Ljekari su dozvolili da budu zajedno
Derek je preminuo 31. januara, a Margaret tri dana kasnije. Oboje su, s obzirom na godine, patili od drugih zdravstvenih problema, ali primljeni su nakon što su sezarazili korona virusom.

Tributes have been paid to Margaret and Derek Firth who both died with coronavirus at Trafford General Hospital.

Najprije se zarazila majka, a kćerka se prisjeća kako su ju pozvali iz bolnice.
“Rekli su nam da nisu zadovoljni njenim stanjem, kako strahuju da bi mogla da ode i pitali nas da li bi neko želio da je posjeti. I naravno, moj otac je oduševljeno iskoristio priliku da je vidi”, prisjeća se.

“Mislim da se tada vjerovatno zarazio, ali da budem iskrena, sigurna sam da bi on to tako i htio.Nema šanse da ne bi išao da je posjeti”, kaže.
Barbara (50) se zahvalila “nevjerovatnom osoblju bolnice” koje je dozvolilo posjete i drugim članovima porodice prije nego što su preminuli.

Ljubavna priča Margaret i Dereka počela je kada su imali samo 14 godina, a vjenčali su se u 1950. godine i veći dio života živjeli u Partingtonu.
Margaret je završila mašinsku školu, a kasnije je radila kao čistačica u školi Broadoak na Trafordu, dok je Derek u početku bio mesar, a svoj radni vijek završio kao trgovac,prenosi Kurir.
Imali su potero djece, a kasnije su dobili 11 unučadi i četvoro praunučadi.
Barbara je rekla da oboje bili veoma druželjubive osobe i da se toga nisu odrekli ni u starosti, kako u porodici tako i u lokalnim klubu penzionera.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *