POSTOJI DRUGA ŽENA, ZAR NE??

Postoji druga žena, zar ne?

Postoji druga žena, zar ne? Rekla je to s toliko vjere u glasu da sam se na trenutak osjetio bijedno.
Ti nikada ne varaš samo zbog varanja… šutio sam.

-To nije istina draga moja, očajnički sam je uvjeravao. Odjednom glas joj je bio umoran kad je rekla: Uostalom više nije ni važno. Jedino što mi je sad jasno je da ti nisi čovjek za mene i da je bolje da pobjegnem prije nego me toliko povrijediš da se više nikada neću moći oporaviti. Ali slušaj me, molim te! Volim te, ti mi značiš više nego što misliš, više od bilo čega na svijetu! Tek s tobom mogu biti ono što uistinu jesam.

Ti me razumiješ i znaš oprostiti…S tobom sam kompletan čovjek, molim te!
Ne, ti nisi čovjek za mene! Ne znam kako to nisam ranije shvatila, toliko sam bila zaljubljena da sam uvijek povjerovala u tvoje laži. Ali sada je kraj, želim rastavu. Djeca su odavno svoji ljudi.
Bili smo premladi i dva svijeta. Tebe je ionako samo zanimao posao. Otišla je. Počeo me je boljeti želudac od nerviranja. Bio sam strašno povrijeđen, ljut. Nije mogla tako pobjeći! I drugima se to dešava, i drugi se ljudi zaljube, teško im je ali ne bježe…. Kako se sakriti od ljubavne strasti, čežnje…

-Bacio sam se na posao jer je to bio jedini način da je zaboravim. Ali ništa mi nije pomoglo. Otvorio sam bocu viskija i počeo piti tog vikenda. Poslije toga nije me boljelo samo srce,duša nego i glava. Svanuo je novi dan, ali tuga i bol je ostala ista. Govorio sam sam sebi da nisam normalan, da se ponašam kao nedozreli dječak, a ne kao zreo muškarac. Imao sam sve: novac, položaj, ugled…ma nijedna žena nije toliko važna, treba je pustiti iz života nek ode… to sam govorio svojim prijateljima, ali sada. Bio sam očajan. Sat života ne mogu vratiti unatrag. Ovo je bio kraj, a trebao mi je novi početak. Nisam bio nimalo drugačiji od drugih muškaraca. Previše sam posezao za vatrom mladosti, a zaboravio da imam zrele godine. Rekao sam ženi da nitko nikom ne može dati doživotnu garanciju. Nisam ja tražio nju, ni ona mene! Desilo se, bila je to zaljubljenost za koju sam mislio da se nikad u životu neće dogoditi. Osjetio sam duboko ogorčenje. Uslijedila je rastava braka. I ženu i mladu ljubavnicu sam volio, svaku na drugačiji način. Izgubio sam obje i ostao sam. Osjećaj usamljenosti ponekad je bio jak da se pretvarao u provalu boli, a od tuge me boljela ne samo duša, nego i tijelo. Ne znam kako to drugima uspijeva, ali ja nisam znao igrati vješto. Poletio sam na krilima ljubavi, ljepote njene mladost… Ali, uzrečica, tko želi sjediti na dvije stolice, dobro mi se obila o glavu.

Bezvoljnost sam odlučno odbacio, bacivši se na posao samo da ne mislim. Kažnjavao sam samog sebe, tako da si nisam ostavljao slobodnog vremena, osim za spavanje. Proširio sam poslovanje, mnogo sam putovao i radio. Približavao se Božić i Nova godina, a ja sam i dalje bio sam.

Poslije godinu dana, sreo sam svoju bivšu ženu u društvu s gospodinom ugodnog izgleda. Bilo mi je drago da nije sama i da je srela muškarca uz kojeg je voljena. Moja mlada ljubavnica se udala za svog zaručnika s kojim je bila u vezi par godina: mlad, zgodan, kakav joj uostalom i pripada. Bolno je bilo saznanje da sam bio drugi i da je bila sa mnom u vezi samo zbog interesa. Pomogao sam joj za posao, zaposlio čak i njenog dragog ni ne pomišljajući da su par. Pomogao joj oko kredita… Sve je to danas iza mene. Kad pogledam istini u oči danas znam da je to bila samo strast koje dugi niz godina nije bilo u mom braku. Ponekad sam razmišljao da je to sve sudbina, jer da se ta avantura nije desila nikada ne bih saznao da je to moguće doživjeti u mojim zrelim godinama, kad se već imaju i unuci.

Imao sam ženu koja je vodila domaćinstvo, lijepu kuću, uspješno poduzeće s dugogodišnjom tradicijom, odrasludjecu, unuke, prijatelje, lijep odnos s bivšom suprugom.Ali nikog nisam sreo s kim bih poželio započeti novu vezu. . Bio sam tako sam, a gladan iskrene i vjerne obostrane ljubavi. I onda sam bio pozvan na vjenčanje jednog poslovnog suradnika. U povjerenju mi je rekao da je svoju predivnu suprugu upoznao posredstvom AGENCIJE VENERA GRATIA iz Poreča. Uvjeti iz ugovora su bili ono što ga je privuklo. Odbacio sam predrasude i postao klijent,agencije Venera Gratia, i uvjerio sam se da tu ima krasnih ljudi. Poslije nekoliko mjeseci članstva, posredstvom VENERE GRATIA upoznao sam ženu kakva mi je oduvijek nedostajala, koja je spoj temperamenta imladosti i zrelosti, koja je veliko dijete kao i ja. Iako sam stariji dvije godine od nje i zreli smo ljudi, u našoj kući nikad ne nedostaje smijeha. Ne razmišljamo o braku, oboje smo imali to iskustvo. Ljubav je kad nam netko daje slobodu da budemo on što jesmo i kad nas kao takve prihvaća ne želeći nas mijenjati. A mi smo to pronašli zahvaljujući posredovanju AGENCIJE VENERA GRATIA iz Poreča. U životu zaista nikad ne treba reci -nikad!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *