HEROJI I ANDJELI SU OKO NAS.

HEROJI I ANDJELI SU OKO NAS.
Prava drama odvijala se na putu u Obrenovcu, kada je majka zaustavila auto i iznela bebu bez svesti. U pomoć je pritekao prolaznik Marko Dragičević koji je bebu spasao reanimacijom.

Nakon što je vest odjeknula u srpskim medijima, Marka hvale svi od reda.

Dive mu se na umeću i hrabrosti nazivajući ga istinskim herojem i junakom.

I ja sam plakao kada sam pogledao snimak, rekao je Marko. Samo kad je dete dobro. Čuo sam se majkom. Sve je u redu i neće biti nikakvih posledica. Nema tu herojstva. Dečak je prestao da diše i ja sam učinio ono što bi svako. Važno je samo to da je dete sada dobro.

Ovim rečima je Marko Dragićević, tihi heroj iz Obrenovca koji je reanimirao jednogodišnjeg dečaka i spasao ga smrti, pokušao da odvrati novinare od daljeg razgovora jer, kako je istakao za Telegraf, ne želi pažnju.

Teško je ostati nem posle snimka na kom se vidi kako Marko istrčava iz auta da pomogne izbezumljenoj ženi koja u rukama drži potpuno klonulo dete. Majka se sa svojom jednogodišnjom bebom, podsetimo, vraćala od lekara u Obrenovcu jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primetila je da je detetu pozlilo i da se onesvestilo.

Majka, potpuno van sebe, zaustavila je vozilo, uzela sina sa zadnjeg sedišta i pokušala da mu pomogne, ali uzalud. Onda je naišao Marko, istrčao iz kola, uzeo dečaka i shvatio da on više ne diše.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *