Sastojci
ANGEL FOOD CAKE
150 g secera u prahu
120 g glatkog brasna
300 ml bijelanjaka ( oko 10 )
1 zlicica cream of tartar
1/4 zlicica soli
200 g secera (kristal)
2 Vanilin šećera Dolcela
DEVIL’S FOOD CAKE
120 g maslaca sobne temperature
300 g secera (kristal)
1 Vanilin šećera Dolcela
2 jaja
180 g glatkog brasna
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
1/4 zlicice soli
1/4 zlicice Praska za pecivo Docela
240 ml skuhane i ohladjene kave
40 g Kakaa u prahu Dolcela
PJENICA OD KIKIRIKI MASLACA
300 g krem sira
400 g kikiriki maslaca
200 g secera u prahu
500 ml mlijecnog vrhnja za slag
GANACHE
150 g tamne cokolade za kuhanje
240 g Slatkog vrhnja Dolcela
DEKORACIJA
jagode
borovnice
cokoladne drazeje
baby breath

Priprema
1.Za angel food biskvit najprije kalup sa obrucem promjera 25 cm oblozi papirom za pecenje i nicim ga ne premazuj , ostavi sa strane . U zdjelu za mijesanje prosij brasno i secer u prahu , ostavi sa strane . U posebnoj zdjeli pomijesaj bjelanjke , cream of tartar i sol , pa miksaj dok sve ne postane pjenasto . Polako dodaji secer sa vanilijom uz stalno mijesanje dok ne dobijes cvrstu i sjajnu smjesu . Bjelancima dodaj mjesavinu sa brasnom u dva navrata i izmijesaj isljucivo spatulom .
2.U pripremljeni kalup rasporedi pripremljeni biskvit pazeci da ne ostanu djepici sa zrakom . Sve lijepo poravnaj i peci u ugrijanoj pecnici na 160 stupnjeva 45-50 min . Peceni biskvit okreni naopako i ostavi neka se tako potpuno ohladi . Sa hladnog biskvita skini obruc i podlogu , pa odstrani papir za pecenje i ostavi sa strane do upotrebe .

3.Kalup operi i dobro pobrisi , pa ga oblozi papirom za pecenje ako zelis i premazi sa maslecem , ostavi sa strane . U zdjelu prosij brasno , sodu , sol i prasak za pecivo . U kavi otopi i dobro izmijesaj kakao . U posebnoj zdjeli dobro izmiksaj maslac , sa secerom i vanilijom , dodaj jaja i nastavi mijesati dok sve ne postane ujednaceno oko 2 min . Maslacu dodaj smjesu sa brasnom i smjesu sa kakaom naizmjenice i u tri navrata . Gotovu smjesu uspi u pripremljeni kalup i poravnaj .

4.Pripremljeno biskvitno tijesto prebaci u ugrijanu pecnicu na 170 stupnjeva i peci 30-35 min . Probaj cackalicom i ako nije gotovo produzi pecenje za jos 5-10 min . Peceni biskvit skupa sa kalupom prebaci na resetku za hladjenje i ostavi neka se tako prohladi 10-tak min . Skini obruc i odstrani podlogu skupa sa papirom za pecenje . Ostavi biskvit da se potpuno ohladi .

5.Hladne biskvite prerezi jednom vodoravno i ostavi sa strane dok napravis nadjev . Za nadjev u zdjelu za mijesanje stavi krem sir , kikiriki maslac i secer u prahu . Sve dobro mijesaj dok smjesa ne postane ujednacena i pjenasta . Slatko vrhnje izmiksaj u slag , pa ga iskljucivo spatulom umijesaj u smjesu sa sirom i kikiriki maslacem .

6.Na servirni tanjur polozi jedan tamnni biskvit i premazi ga sa 1/4 pripremljenog nadjeva , polozi preko bijeli biskvit , i njega premazi sa cetvrtinom nadjeva , polozi drugi tamni biskvit , pa sada vanjsku stranu torte oblozi acetilinskom folijom i vrati obruc od kalupa ,slaga sam biskvite na ovaj nacin da nebi pucali kada ih se slaze u duboki kalup . Preko tamnog biskvita premazi opet cetvrtinu nadjeva , polozi drugi bijeli biskvit i lagano ga premazi sa dijelom nadjeva koji je ostao . Prebaci i tortu i ostatk nadjeva u hladnjak da se sve dobro stisne i rashladi , najbolje preko noci .

7.Sutradan tortu izvadi iz hladnjaka , pa odstrani obruc i acetilensku foliju . Cijelu tortu izvana premazite sa ostatkom sacuvanog nadjeva pa je vratite u hladnjak ili nakratko stavite u zamrzivac da se ganache bolje prihvati za nadjev . . Za ganache vrhnje ugrijte do vrenja , pa njime prelijte nasjeckanu cokoladu . Ostavite da tako odstoji 1-2 min , pa sve dobro promijesajte dok ne postane ujednaceno , pazeci da ne umijesate i zrak jer cete se poslije tesko rijesti mjehurica . Ostavite sa strane da se ohladi i dodje na sobnu temperaturu .

8.U hladan ganache uroni oprane i dobro posusene jagode , pa ih slazi uz rub torte sa pravilnim razmakom ali tako da su listici od jagode okrenuti prema sredini torte . Ostatak ganacha prebacite u plasticnu posudicu sa manjim otvorom .

9.Uz pomoc plasticne bocice lagano stiskajuci uz rub nanesi ganache u tankim mlazovima zeljene duzine . Oko jagoda pravilno rasporedi borovnice , drazeje i grancice baby breath . Vrati tortu u hladnjak do serviranja . 30 min pred serviranje izvadi tortu iz hladnjaka i ostavi da dodje na sobnu temperaturu , jer je tako puno ukusnija .

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *