Sastojci
3 šalice sirovih cvjetova cvjetače, oko 1/2 velike glave cvjetače
2 jaja
1/2 šalice + 1/2 šalice naribanog cheddar sira
1/4 šalice bademovog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice zdrave mješavine začina
1/4 čajne žličice kurkume u prahu
malo luka

Predstavlja izvor vitamina C, A, E, K te vitamina B skupine. Osim vitamina, minerali skriveni u ovom povrću su mnogobrojni pa ubrajamo: kalij, sumpor, fosfor, bakar, mangan, selen, natrij, cink, magnezij. A osim minerala i vitamina, cvjetača obiluje i mnogim drugim važnim sastojcima.
Cvjetača je izuzetno niskokalorična namirnica – u 100g sadrži svega 25 kalorija. Zbog toga je posebno korisna za osobe koje žele izgubiti višak kilograma, jer osigurava zdravi niskokalorični obrok pun vitamina i minerala.
Upute za pripremu:
Sirovu cvjetaču ćemo oprati i u procesoru za hranu usitniti. Pulsirati sve dok vas ne podsjeća na grube, velike mrvice. Zagrijati pećnicu na 190°C. Postavite papirnate čašice za muffine u kalup za muffine. Ako stavimo samo u kalup postoji vjerojatnost da će se zalijepiti.
U jednu zdjelu sada stavimo cvjetaču, jaja, 1/2 šalice sira, bademovo brašno, prašak za pecivo, začin bake Marice i dede Ivice, luk i kurkumu. Promiješamo sve velikom žlicom ili lopaticom dok ne dobijemo glatku smjesu.
Slani i zdravi muffini kao cvjetni obrok! Recept na linku!
Žlicom (ili lopaticom za vađenje kuglica sladoleda) stavljajte tijesto u muffin čašice da budu 2/3 napunjene. Trebali bi napuniti 11 čašica. Pospite preostali sir preko muffina.
Pecite 20-25 minuta dok mufini ne budu potpuno pečeni i da više nisu mokri na dodir. Po želji, ukrasite svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja.

Dobar tek!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *