PUSLICA TORTA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

Kore: umutiti 7 belanaca sa 460g šećera, i za oko 15 min u to dodati kašiku sirćeta, potom nastaviti sa mućenjem još oko 15 min. Ispeći dve ovakve kore.

Fil: 14 žumanaca umutiti sa 200g šećera i u to dodati: 9 kašika brašna i 1 puding od vanile; sve to skuvati u 1l mleka. Kada se fil ohladi dodati 500g margarina, prethodno umućenog sa 150g šećera u prahu. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 400g levenih oraha, a drugi deo ostaje takav kakav jeste.

Filovanje: Kora-žuti fil-braon fil-kora-žuti fila-braon fil. Tortu ukrasiti po želji, šlagom ili napravite puslice kolač pa ih poređajte po torti.

PUSLICA TORTA se čuva na hladnom mestu.
Napomena:
Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući. Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *