Trokutići od kokosa

Sastojci
*Čokoladni sloj*
125 g maslaca
100 g šećera
125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom (Kraš)
100 g mljevenih badema
50 g čokolade
3 žlice čokolade u prahu
žlica ruma
Kokos sloj
5 žlica vode
4 žlice šećera
120 g kokosovog brašna
75 g bijele čokolade
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
Priprema
*ČOKOLADNI SLOJ*
1.
Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu.
2.
Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma.
3.
Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.

KOKOS SLOJ
1.Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini.
2.Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena.
3.Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.
4.Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite.
5.Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.
Posluživanje
Eh sad…budući da je su ovi trokutići čista improvizacija nastala u svrhu isprobavanja novog kalupića kojeg sam dobila na poklon od mignonne, malo sam se preračunala sa sastojcima pa mi je, nakon što sam kalup napunila, ostalo otprilike 1/3 od svake smjese. Onda sam od toga napravila kuglice tako da sam prvo oblikovala male kuglice od čokoladne smjese, a onda sam ih obložila smjesom od kokosa i uvaljala u kokosovo brašno. Presjek kuglica izgleda ovako. Ako vam se ne da petljati s tim kuglicama, a imate nešto veći kalup bilo kojeg oblika, onda preporučam da kolač pravite u njemu i tako ćete iskoristiti svu smjesu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *