ČOKOLADNA torta sa VIŠNJAMA

Sastojci
za 20 osoba
za kore :
6 jaja
10 kasika secera (kristal)
10 kasika brasno
1 prasak za pecivo
100gr cokolade crne za kuhanje
50gr putera/maslaca
Ganas 1
750ml slatke pavlake

Priprema
1.Za kore pandispanj ja pecem u kalupu 20x33cm i hladno kanapom rezem na tri lista. Umutimo jaja sa secerom dok se secer rastopi a zatim dodajemo brasno,prasak za pecivo i rastopljenu cokoladu sa puterom[ rastopljenu i malo rashladjenu] Izlijemo u kalup oblozen papirom i pecemo u zagrejanoj rerni oko 25min na 180c. Peceni pandispanj prevrnemo na kuhinjsku krpu i hladno rezemo na tri lista-kore.

2.
1.Ganas krema; Ugrejemo slatku pavlaku i kad pocne da vri sklonimo sa strane, dodamo izlomljenu cokoladu i puter pa mesamo da se lepo sjedini.ostavimo na hladno .

2.Za drugu kremu umutimo slatku pavlaku, dodamo 2 -3 kasike ganas kreme i po zelji Rum secer ili rum.

3.Fil od visanja: Stavimo visnje,vodu i secer da se kuvaju oko 4-5min a zatim dodamo puding razmucen u malo vode i skuvamo kremu .Sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi. Ja sam koristila i slatko od visanja pa sam visnje odvojila a tecnost proredila vodom ,ugrejala pa ovim sirupom nakapala kore.Kore mozete nakapati sokom ili sirupom po ukusu.

4.Slaganje torte :Na tacnu stavimo prvu koru, nakapamo sirupom, premazemo 1/3 ganas kreme,nanosimo 1/2 kreme od visanja i visnje od slatka.Preko kreme od visanja mazemo 1/2 umucene pavlake odnosno kremom2. Postupak ponavljamo a posle trece kore celu tortu premazemo ganas kremom.
Ja sam tortu samo posula seckanim orasima i lesnjacima a vi dekorisete po vasem ukusu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *