Žena je mislila da zbog svog fenomena nikada neće postati majka

Žena je mislila da zbog svog fenomena nikada neće postati majka, no dogodilo se čudo koje je iznenadilo i nju i liječnike.

Caroline Wortman (30) iz Georgije (SAD) rodila je dvoje djece u istoj godini, a na njezino zaprepaštenje, kao i na iznenađenje doktora, bebe su rasle u različitim maternicama, pošto ih ona ima dvije.

Njoj je, naime, dijagnosticiran didelfija maternice, što znači da je od rođenja imala dva reproduktivna sustava. Najprije je pomislila da je neplodna i da s takvim neobičnim fenomenom nema šanse roditi.

No, blagoslov joj se osmjehnuo prvo u siječnju kad je rodila kći Josie, a zatim šest mjeseci kasnije liječnici su ustanovili da je ponovo trudna, ovog puta u drugoj maternici, a ona i suprug oko Božića dobili su i sina Brooksa.

Liječnici su rekli da će teško zatrudnjeti
– Iskreno sam slegla ramenima jer nisam znala kakve implikacije mogu biti. Pitala sam doktoricu još kao 18-godišnjakinja šta znači imati dva grlića maternice, na šta je ona odgovorila da postoji mogućnost da ostanem neplodna. Dva mjeseca kasnije, osim dva grlića otkrivene su i dvije maternice, a liječnici su ostali pri stavu da ću teško zatrudnjeti u budućnosti – rekla je Caroline, prenosi Daily Mail.

S mužem se vjenčala 2019. godine, a već u travnju 2020. je počela gubiti menstruaciju i na pregledima je ustanovljeno da je trudna.

Kad je rodila u siječnju prošle godine, nakon šest mjeseci ponovno je osjetila mučninu i iste simptome kao prvog puta.

Drugi porođaj je također prošao bez problema, a Caroline ohrabruje sve žene koje misle da imaju zdravstvenih problema, da ne gube nadu da će se jednog dana ostvariti kao majke.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *