40 gr šećera i 1 kom vanilin šećera
150 gr pšeničnog glatkog brašna
100 gr maslaca
KUHANO TIJESTO
125 ml vode
60 ml ulja
3 kom jaja (manja) ili 2 kom
2 žličice šećera
prstohvat soli
75 gr pšeničnog glatkog brašna
VOĆNI PRELJEV
500 gr višanja (kod mene domaće) otkoštene
100 gr šećera
2 žlice prah pudinga s okusom vanilie
150 mli vode ili soka od višanja
1 kom vanilin šećera
KREMA
250 gr skute
400 ml vrhnja za šlag
1 kom jaje
80 gr šećera
1 kom želatine u prahu
1 kom vanilin šećrea
Vruća čokolada sa marshmallow snjegovićem
coolinarika
Vruća čokolada sa
marshmallow snjegovićem

Priprema
1.
Prvi pokušaj kuhanja tijesta po originalnom receptu,bio je totalni fijasko .. dvije ture sastojaka bacila sam nepovratno…ali bila sam uporna…treći pokušaj je bio po mom , bez maslaca , sa uljem 😉 !!

2.
Za prhko tijesto pomiješati sve sastojke i dobiti lijepu smjesu koju razvaljamo u veličini kalupa u kojem ćemo ga peći. Koristila sam promjer 22cm.

Znači..maslac sobne temperature izmrviti sa suhim sastojcima i mijesiti ga dok ne dobijemo glatko tijesto bez grudica i mrvica. Zamotati ga u foliju i pustiti da se malo odmori u frižideru.Dok se hladi ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva (ventilacija) i peći oko 10 minuta.Izvaditi tijesto iz kalupa i pustiti da se hladi.

3.
Očišćene višnje prokuhati sa obje vrste šećera , a puding prah pomiješati sa vodom i ukuhati sa višnjama. Dobro miješati da se ne zalijepi i kada prokuha maknuti sa vatre te pustiti da se ohladi.

Pokriti sa folijom da se ne stvori korica.

4.
Za kuhano tijesto prokuhati vodu sa uljem , šećerom i soli.

maknuti sa vatre , dodati brašno i miješati dok ne dobijemo glatku masu..pustiti 1-2 minute da se prohladi i dodavati 1 po 1 jaje , miješati dok ne dobijemo lijepo tijesto.

Gotovo tijesto podijeliti na 3 djela i ispeći tri kore u veličini prethodnog prhkog tijesta..znači 22cm.

Peći na 200 stupnjeva (prethodno zagrijana) , dok ne porumeni i tako sve 3 kora ( ja sam pekla dvije odjednom) a treću koru samu za sebe.

5.
U međuvremenu , voćni preljev se ohladio , kao i prhko tijesto.

Pripremiti tacnu na kojo će se slagati torta.

6.
Želatinu pripremiti po uputama na vrećici. Slatko vrhnje izmiksati u šlag. Jaje i šećer miksati na pari dok ne dobijete lijepu pjenicu.Malo prohladiti.

U pjenicu od jaja dodati skutu i šlag,lagano metlicom pomiješati sve sastojke da se povežu i mixerom još dobro izmiksati. Oduzeti 2 žlice kreme i pomiješati sa otopljneom želatinom i sve skupa umiješati u kremu i povezati.

7.
E sada ide najljepši dio…slaganje 😉 !

Prvo stavimo prhku koru i namažemo sa malo voćnog preljeva i dvije žlice kreme , na to stavimo ispečenu koru kuhanog tijesta , pa 1/3 kreme i 1/2 voćnog preljeva i tako ponavljamo i sa drugom korom. Na kraju stavimo zadnju trećinu kreme i ukrasimo sa komadima tijesta , koje sam iskidala da izgleda malo čupava 😀 !

Ili jednostavno ostavite cijelu !

Sve možete posuti sa šećerom u prahu ili ukrasiti po želji !

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *