ČOKOLADNA TORTA

Sastojci
BISKIT
5 JAJA
13 KASIKA SECERA
13 KASIKA ULJA
13 KASIKA MLIJEKA
10 KASIKA BRASNA
4 KASIKE KAKAA
1 PRASAK ZA PECIVO
FIL
1/2 l VRHNJA ZA KUHANJE
3 COKOLADE ZA KUHANJE

Priprema
1.
Za biskivt potrebno je umijesati sve ove sastojke, preruciti u kalup za pecenje, te peci oko 1 sat na temperaturi od 150 C.

2.
Fil : Cokoladu istopiti te dodati pola litra vrhnja za kuhanje, te neka se krcka par minutica. Nekada i nemam bas pola litre vrhnja pa stavim ono od 250 cini mi se da je tako pakovanje.

3.
Kada biskivt bude gotov, ostavite ga da se malo ohladi. Biskivt je potrebno izvaditi iz kalupa te prerezati na pola. Prvo stavite jedan sprat biskita u kalup (bitno je da bude torta u kalupu a ne na nekom ukrasnom ovalu il tanjiru jer kada prelijete cijelu tortu sa ostatkom fila nece vam curiti i lijepo ce se sjediniti sa biskvitom, a poslije kada se ohladi vi je mozete nosati, stavljati gdje hocete )

prerucite dio smjese ili fila namazite ga te stavite drugi dio biskita na to i istresete preostali dio smjese preko cijele torte. Ako hocete malo profinjeniju varijantu za goste ili slicno mozete prvi sprat biskvita namociti malo sokom od visanja i poredati koju visnju, znamo vec kako se cokolada i visnje slazu : )

ili pak namazati nekim dzemom.

4.
Ostaviti da se ohladi par sati. Vjerujte mi toliko je ukusan da cete do kraja dana imati samo prazan kalup !!!!

5.
Napominjem da sam sliku skinula sa neta jer je torta izgledom gotovo ista kao moja, ako ne i bolja : ) nemam svoje trenutno, prvom prilikom budem postavila slike!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *