Sastojci
Biskvit
7 žumanjaka
10 bjelanjaka
10 žlica vode
350g šećera
300g mljevenih oraha
100g brašna
1 prasak za pecivo
Žuta krema
1 vrećica želatine
500ml mlijeka
3 žumanjka
150g šećera
1 Puding vanilija bourbon premium Dolcela
1 žlica gustina
1 vanilin šećer
250ml slatkog vrhnja
Smeđa krema
1 vrećica želatine
500ml mlijeka
150g šećera
1 nougat puding
1 žlica gustina
250ml slatkog vrhnja

Priprema
1.7 žumanjaka i 10 bjelanjaka mikserom miješati zajedno s vodom, polako dodavati šećer, te kad se sve dobro promiješa dodati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Peći u kalupu za tortu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 dijela.

2.Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici, ostaviti do odstoji barem 10 minuta. Za to vrijeme staviti grijati 300 ml mlijeka, a u 200 ml mlijeka umiješati 3 žumanjka, puding vanilija bourbon, 1 žlicu gustina, 150g šećera i 1 vanilin šećer. Zakuhati pomiješane sastojke u vruće mlijeko, kad zakipi kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre i staviti grijati želatinu. Kad se želatina rastopi, uliti je u vrući puding i dobro promiješati. Staviti hladiti, pokriveno stretch folijom da se ne napravi korica na pudingu. U ohlađeno uliti 2,5 dl slatkog vrhnja i sve dobro izmiješati mikserom.

3.Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici, ostaviti do odstoji barem 10 minuta. Za to vrijeme staviti grijati 300 ml mlijeka, a u 200 ml mlijeka umiješati puding nougat, 1 žlicu gustina i 150g šećera. Zakuhati pomiješane sastojke u vruće mlijeko, kad zakipi kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre i staviti grijati želatinu. Kad se želatina rastopi, uliti je u vrući puding i dobro promiješati. Staviti hladiti, pokriveno stretch folijom da se ne napravi korica na pudingu. U ohlađeno uliti 2,5 dl slatkog vrhnja i sve dobro izmiješati mikserom.

4.Slagati : biskvit-smeđa krema-biskvit-žuta krema-biskvit. (ili obrnuto: prvo žuta krema , a onda smeđa). Prije premazivanja kreme, biskvit natopiti pomiješanim rumom i mlijekom.

Ostaviti dio kreme za premazati gore i sa strane. Ukrasiti po želji, može i sa tučenim slatkim vrhnjem.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *