Sastojci
Majoneza160 g
Oštro brašno Tip-400500 g
Di-Go suhi kvasac3 čajne žlice
Mlijeko220 ml
Sjemenke lanapo želji
Sol1 čajna žlica
Jaje
Kako sam dobio punu vrećicu raznih ukusnih stvari od ABCa, Zvijezde i PIKa nakon jednog druženja na koje su me pozvali, ostao sam u situaciji da prije odlaska na more moram brzo isprazniti hladnjak i potrošiti sve namirnice iz njega.
I tako sam gledao u veću količinu majoneze i što bi s njom mogao, a nakon nekoliko minuta googlanja pala je odluka da ću od nje raditi peciva.
Zapravo, konačni rezultat je bio više sličan pogačama koje se rade s vrhnjem nego standardnim pecivima. Mene je to posebno obradovalo jer obožavam domaću bakinu pogaču, a ovo pecivo me je na neki način posjetilo na nju, iako nisu okusom previše slične.
Ja sam koristio običnu majonezu, ali vi možete slobodno koristiti i bilo koju drugu kako bi vam peciva imala još
posebniji okus. Majoneza s chilijem bi na primjer po meni bila idealna za neka pikant peciva ili mediteran za neku morsku izvedbu ;).
Peciva sam napunio ostalim proizvodima iz promotivne vrećice i imao baš ukusan ručak, užinu, a zatim i večeru taj dan :).
domaća peciva za sendviće od majoneze darkova web kuharica 8
Recept
U dubokoj posudi pomiješajte suhe sastojke – oštro brašno, Di-Go suhi kvasac i sol.
Dodajte majonezu u brašno, a zatim i mlijeko te rukama umijesite od svih sastojaka tijesto.
Tijesto mora biti glatko ali ne previše ljepljivo. Pa ako vam se jako lijepi za prste dodajte po potrebi još malo brašna u njega.
Kada ste tijesto umijesili razvaljajte ga radnoj površini. Debljina od oko 1,5-2 cm će biti dovoljna.
Čašom izvadite iz tijesta male pogače te ih poslažite na papir za pečenje. Možete raditi i veće kifle motanjem većih krugova tijesta. Sistem kao kod izrade slanaca.
Stavite pećnicu grijati na 200 stupnjeva, a pogače tih par minuta prije nego se pećnica zagrije pustite vani da se lagano dignu.
Prije stavljanja u pećnicu premažite pogačice/peciva razmućenim i posoljenim jajetom, te ih posipajte lanenim sjemenkama.
Nakon 25 minuta u pećnici peciva su spremna za posluživanje.
Možete ih jesti kao prilog, ili puniti i pretvarati u male sendviče. Ja sam koristio PIK šunku, ABC krem sir s hrenom i malo povrća.
Dobar tek!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *