Dirljiva priča o dječaku koji je pristao umrijeti

Priča je ovo koja je još jednom pokazala koliku istinsku hrabrost imaju mala djeca, neiskvarena vlastitim potrebama, hrabrost koja pokazuje koliko smo svi mi rođeni da budemo veliki

Internetom se proteklih dana proširila priča o malenom dječaku koji je svojoj seki pristao dati krv, međutim kako nije shvaćao što to točno znači liječnici su se zapanjili kada je maleni tijekom transfuzije krvi zabrinuto pitao hoće li sada polako početi umirati?

Ne, zlato! A onda su shvatili dubinu njegovih misli i iznimnu hrabrost koju je pokazao! Dječak je doista pomislio da će dajući krv svojoj bolesnoj sestri on umrijeti, no bio je spreman na sve. Na sve za svoju seku,prenosi Index.hr.

Priču je ispričala nepoznata autorica koja je prije mnogo godina radila kao volonterka u jednoj bolnici. Tada je upoznala malu Lisu oboljelu od jedne rijetke bolesti koju je njen brat nekim čudom izbjegao, no liječnici su shvatili kako bi Lisi pomogla krv njenog petogodišnjeg brata. To je bila jedina mogućnost za njeno ozdravljenje s obzirom da su se u njegovom organizmu stvorila snažna antitijela za tu bolest.

Liječnik je pitao dječaka što misli o tome da svojoj seki daruje krv, objasnio mu je što to znači, a dječak je bez mnogo oklijevanja rekao – Može. Ako će to spasiti moju Lisu.

Za vrijeme dok je ležao na krevetu pokraj svoje sestrice, jer su oboje bili prikopčani na aparate kako bi njegova krv odmah stigla sestri, dječačić se smiješio. No u jednom trenutku smiješak je nestao s njegovog lica te je zabrinuto pitao doktora – „Hoću li sada polako početi umirati?“
Tada smo svi u sobi shvatili – ovaj je dječak pokazao nevjerojatnu hrabrost ne oklijevajući ni sekunde da svojoj sestrici da svoj život. A sreća koju je osjetio nakon što su mu liječnici objasnili da će svojom krvi pomoći sestrici da ozdravi te da će oboje nastaviti živjeti. Dječačić je vidno odahnuo, a sekica je s novom krvi svog malog junaka počela dobivati boju u licu.

Priča je ovo koja je još jednom pokazala koliku istinsku hrabrost imaju mala djeca, neiskvarena vlastitim potrebama, hrabrost koja pokazuje koliko smo svi mi rođeni da budemo veliki. Da budemo junaci za sebe i druge, no život nas s vremenom nažalost sve više čini sebičnima i malima, pa je lijepo s vremena na vrijeme podsjetiti na enormnu hrabrost male nevine dječice.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *